• Werkzaamheden

    Dienst 2

  • HUMABO

    Speciaalbouw

Ontwerpen

Eerst inventariseren we jouw wensen en kijken we wat er al in de markt is of gemaakt wordt. Van daaruit starten we het ontwerp van de nieuwe machine, of aanpassing van een bestaande machine. We tekenen hierbij in een geavanceerd 3D tekenpakket waardoor er een levensechte machine op het scherm komt. Dit tekenpakket heeft koppelingen met “standaard” onderdelen zodat er tekentijd bespaard wordt.

Van onderdelen die we aanpassen kunnen we een 3D scan maken met onze high tech scanner (klik hier voor meer info). In het ontwerp op de computer kunnen we onderdelen laten bewegen zodat we zeker weten dat alles past. De veiligheid van de machine en de machinerichtlijnen (CE)/arbo veiligheid worden in het gehele ontwerpproces meegenomen. Als het ontwerp klaar is, ontvang je een link naar het ontwerp zodat je op je pc, tablet of smartphone al in 3D om je machine heen kunt kijken. Samen nemen we het ontwerp door voordat we starten met de productie.

3D Tekenpakket met CAD/CAM koppeling

Sinds enkele jaren werken we met Autodesk Fusion 360. Dit pakket is de opvolger van Inventor. Hiermee kunnen we snel 3D tekenen, maar ook standaard onderdelen importeren van onze toeleveranciers. Daarnaast werken met met een CAD/CAM koppeling. Hierdoor “praat” het tekenpakket met onze CNC machines.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan flenzen van aandrijvingen die we projecteren op het machineframe. hierdoor komen de boutgaten exact overeen en worden deze ook exact op de juiste plaats uit de plaat gesneden. Een ander voorbeeld is een lager-passing die we vanuit ons tekenpakket automatisch op de draaibank kunnen laten draaien.